Louise's tanker

Louise's tanker

Louise

Jeg har stadig et ur med visere, så en blog er et stort skridt ind i det 21. århundrede for mig.

Jeg bliver aldrig den, der får den nyeste mobil eller anden tekniske dims. Jeg elsker at læse og skrive og forsøger ihærdigt at holde fast i øjeblikket, selv om mine tanker ofte tager lange ekspeditioner i fortid, fremtid og fantasien.

Hyggeligt med skavanker

HverdagenPosted by Louise Mon, January 23, 2012 15:01:11

Gamle huse har charme; jo ældre hus desto mere charme i denne her kantede forståelse af ordet charme: hyggeligt med visse skavanker. Nu er mit blå hus i Nuuk ikke flere hundrede år gammel; det er bygget i 1949, men charme, jf. definitionen ovenfor, har det i stor stil.

Her er smukt parketgulv i stue og spisestue, der knirker og giver sig, så håndtagene på et skab klemter og en flot karnap med en terrassedør, som ikke kan åbnes, når der ligger sne udenfor. Huset giver sig, så i en periode kunne jeg ikke lukke badeværelsesdøren, men det ordnede sig selv. Den slags små spidsfindigheder er jeg vant til.

2011 har dog været et anderledes år i det blå hus’ historie. En termografi undersøgelse viste, at huset var utæt, og kold luft brusede ind overalt. I sommeren gik tømmeren i gang med en udbedring, der indtil videre har taget 4 måneder, og som fortsætter næste sommer. Ved arbejdets slutning i efteråret var der en lille tagbrand. Det tog kun en tandbørstnings-tid fra jeg forlod køkkenet til jeg kom igen og fandt det røgfyldt.

Derefter var det en vandskade, der resulterede i huller i væggene flere steder og en ny varmebeholder. I dag er det dryp fra et varmerør, som smeden er i gang med at kigge på. Arbejdet slutter næppe her, og jeg er nu taknemmelig for, at jeg er lejer og ikke ejer.

Selv med husets skavanker og de næsten endeløse udbedringer, så er jeg nu glad for det blå hus. Det er mit hjem – et hyggeligt hjem, som danner rammen for både mit og Theodors liv.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Hannah Berthelsen Tue, April 16, 2013 20:26:05

Jeg har aldrig kommenteret på en blog før, men nu MÅ jeg altså bare: Lige der oppe bag vinduerne i soveværelset er jeg født og boede i huset til vi flyttede til Danmark i 1971 (da jeg var 13 år). Huset er totalt symbol for dejlig og tryg barndom for mig.Min far er grønlænder og har har været skoledirektør for Grønland. Min mor er dansker.Pas godt på det elskede blå hus i Rævedalen :-)

Venlig hilsen Hannah Berthelsen